Tuesday, April 27, 2010

Takde Aper Nak Dibuek Eh...

video

Aku hanya melayan lagu ini semenjak dua menjak ini

Saturday, April 10, 2010

Aduh aduh...

Hoho...setelah pesbuk i di activekan kembali,maka i pon terus melopakan blog yang berbolog ini..hehehe!!lagipun takde citer atau gosip-gosip yang best nak di tepekkan..nanti kalo ader citer menarek tahap gaban,i tepekkan lah...adiosss....

-sayang semua-

Tuesday, March 9, 2010

Layan Perasaan

*Mr. Blurry,hopefully u will love me till the ends of time...

Sekukuh Sekukuh Mana Ikrar Kasih Kita
Setebal Mana Masih Ada Sempadannya
Akan Tiba Nanti Harus Ditempuhi
Apa Daya Kita Melawan Masa
Takdirnya Takdirnya Dunia Hanya Sementara
Walau begitu Cinta Suci Untuk Selamanya
Ini Realiti Hilang Tak Terganti
Namun Ku Tahu Kau Dan Aku
Akhirnya Kembali Bersatu
Andai Daku Pergi Sebelummu
Kenangkanlah Ku Selalu Di Dalam Doamu
Kau lah Cinta Pertama dan Terakhir Untukku
Ku Berjanjikan Menantimu Setia Menunggu
Di Pintu Syurga
Di Sana Di sana Menanti Gemilang Cinta
Jadi Lenyapkanlah Titisan Air Mata
Tabahkanlah Hati Mengharungi Hari
Abadikanlah Saat Indah Kita Kan Tetap Bersama
Andai Daku Pergi Sebelummu
Kenangkanlah Ku Selalu Di Dalam Doamu
Kaulah Cinta Pertama dan Terakhir Untukku
Ke Berjanjikan Menantimu Setia Menunggu
Di Pintu Syurga
video

Sunday, March 7, 2010

Honeymoon lagi...Jangan Marah aaarrrr....

Wakakakak!!best betullah jadik aku...every month gi honeymoon..hahahhaha!!so aku nak kongsi dan kasi jeles pada korang semua...ceritanya begini...pada 4-6 Mac ari tu...sempena ari jadik aku yang ke 17...yang ke 27...Incik Blurry telah membawa aku ke Lost World Tambun...yakni Taman Tema dekat Sunway City Ipoh, Perak...wakakaka!!best betul..semuanya kos tanggungan company laki aku..hahhahaha!!maknanya semua free of charge...sebenarnya company laki aku ni buat family day..so semua yang ada laki bini n anak tu,bawaklah ke theme park tersebut..termasuk aku yang tidak mempunyai anak ini...thanks to Incik Blurry..walaupun semua tanggungan company u,i kira ni hadiah istimewa dari u..i tak kesah sapa spedo,janji i pegi honeymoon..wakakkaak!!!

SebelOm masuk dalam theme park nih,kena pakai menatam nih..gelang hapa ntah..kalau kasik gelang emas ke,perak ke,tembaga pun ok juga...kalau tak pakai menatam nih,tak buleh masok..takut tersesat kot...wallahua'lam..
Inilah dia theme park tersebut..dianya location besar juga..ni just quarterly je nih...ada macam2 jenis permainan kat sini...tapi maleh nak tepek...
Bangunan nyer ala-ala monumen kerajaan zaman gladiator dulu....ntahler...comey jugak tempat dia..cam candi pun ada jgk..ngan batu-batu ntahapahapantah...cam stonehegan la pulok...apa pun tempat dia memang best....
Yang ni cam klasik sikit..cam piramid giza jer..kalau sphinx tu musti ada muka firaun kuceng.wakkakaka!!boleh lah...
Ni pulok kolam air pancuran...aku suka snap gambor kat sini..tapi maleh jgk nak tepekkan...aku tepekkan yang ni ajeww...
Mau terbelah dada aku naik menatam ni..kapal naga ke apa ntah...memang serem tahap gaban...aku sempat naik menatang nih..tapi gambor aku naik tu tak disnapkan...so untuk kenangan amik je la gambor menatang ni tengah melepakkan dirinya...
Tempat scene filem Pirate of Carribean....wakakakak!!
Ni first day kitorang bertolak..dari Kemaman to KL tu Tambun, Perak...Muka pun da naik bengkak dah...hahahah!!pegi naik bas je..bas yang company laki aku sewa...nak pegi naik keta sian ke Incik Blurry sakit pinggang...penat la Mrs. Blurry nak pijak pinggang dia...wakakkaka!!jangan marah Incik Blurry..2nd day,setelah penat kitorang bermain air,naik menatang luncur tu...penat menyelam sambil minum air..wakakaka!!kitorang pun pegi melepak dekat mini zoo theme park tersebut..banyak juga menatang kat situ..penat kalau nak tepek dalam nih...ni gambor 'lelaki kucing' yang dikehendaki..hawhawhaw..kucing bengal tu..jangan memain..nanti di ngepnyer...
WOoowwwWW..amik gambor dekat pokok keladi..rasa cam Mahsuri pulak..hehhehe!!
Masa kat hotel Impiana Casuarina Ipoh...tengah tunggu bus..cam nyamok pulok belang2...wakiki....
MOdel air terjun..hohoho!!gambar mesra..hahahhaha!!
Ala-ala P.Ramlee and Saloma gitu...
Depan BatCave...seram gila aku rasa time snap gambor nih..hohohoh!!
Depan Kepura Cave...takut nak masuk dalam..lalu ikut depan je leww...
Time nak balik dah ni..amik gambor ngan tugu kuceng..wakakak!!Laki aku abis 40 hengget untuk tujuan tikam dan menang..akhirnya dapat jugak sekor menatam ijau tu..tu pun dengan bantuan tokey tikam dan menang tu...kalau tidak...hampehhhh....
Depan exit theme park...
Aku nak gelak tengok gambor nih..kenapa la tak tau....

Akhirnya bilik kami 328 dianugerahkan Bilik Paling Top..maybe la...hahahha!!ni menang ni musti ada orang skodeng bilik kitorang nih..wakakkaak!!!

Anyway,itu ajelah untuk honeymoon kali ke 399 nih..hehheheh!!Tunggu kemunculan honeymoon siri ke 400 bulan Mei 2010 di blog aku..hehehhe!!Thanks Mr. Blurry..I LOVE U SO MUCH..DEEPEST FROM MY HEART....

Saturday, February 27, 2010

Le Tour De Langkawi

Hohoho!!walaupun kisah sedih dan amat mendukacitakan..(bukan sukadukacita tau) telah berlaku dan bakal berlalu dalam idup aku,aku dan cintaku (bukan citaku yer..wkakakak)..telah pergi honeymoon ntah kali ke berapa ke Pulau Langkawi...We'all pergi satu family..bawak segerombolan gitu..so check it out...
Sebelum naik ferry,aku sempat posing dengan Mr. Blurry..hahahah!!
Ni pinggu dekat waterworld Langkawi...penggu penggu..wakkakak!!!comey betul piguin ni...
Ni pulak bapak pinggu..hohohoho!!
I cam biasa..npepose je kerjaya nyer
HoHoHO!!
Ni gambar masa ondway nak gi Langkawi la nih...dapat seat vip nih..wakakka!!mau nak pecah gegendang separuh bulat aku dengar engine turbo ferry ni semata2 nak snap gambor....
Dan yang ini juga....
Wakakaka!!pecah rahsia anda Mr. Blurry...amik gambor sendirik yer....hahahhaah!!
Aku dengan kakak ku...perkata yang paling dia suka (i like to move it move it)...wakakka!!mendalam sungguh maknanya iteww...
Model Poster Filem "Sedap doh berasa" bahagian 1
Model poster filem "Sedap doh berasa" bahagian 2

Masa mula mula kitorang sampai...satu gerombolan..wakakka!!!

Itulah sebahagian dari pic yang sempat di ambil..masalahnya pic masa datang je kitorang sempat snap..pic masa balik tak sempat sebab kitorang memborong satu Langkawi angkut naik ferry...wakakkaka!!!

Tuesday, February 23, 2010

Kisah dan Teladan 2010

Holla, rakan2 aku semua...ramai orang tanya aku,mana facebook mung,bakpe mung lock blog mung bersarang lelabi n bakpe lama mung tak ym?aku malas nok cakap banyak...sila baca petikan di bawah....
Aku benar2 tak sangka tahun 2010 telah membawa makna yang amat malang sekali dalam idup aku sebagai manusia.adehhh...rasa nak naik pokok nyor terjun saja.malang tak berbau sungguh..kalau la berbau dulu,musti aku bunuh doh penjenayah tu...aku telah difitnah oleh seekor makhluk yang memang tak kenal erti nak mampus.penjahat itu cuba buat aku lay down n die..dia berjaya pada permulaannya. Fitnah yang dilemparkan amat menyakitkan dan boleh buat aku ilang semangat nak idup..wkakakak!!Fitnah yang cuba mencalar maruah aku...penjahat tersebut telah hackers email aku dan amik gambar2 aku dan emailkan pada staff di opis aku..tak cukup dengan itu,dia buat pulok facebook dan menyamar jadi aku...semata2 untuk memalukan dan menjatuhkan maruah aku..tapi aku dipihak yang benar..kejadian tersebut telah aku reportkan pada polis trafic..hahhaha!!pada polis bahagian siasatan jenayah dan kes aku akan dibicarakan dibawah Akta Cyber dan Multimedia..Akta 500 (penyebaran gambar tanpa kebenaran dan fitnah yang menjatuhkan maruah)...
Pada mula2 kes ini amatlah aku rasa tertekan jiwa...nasib baik aku tidak mengalami kecelaruan minda..wakakka!!ye lah,semua kawan2 aku dah mula menjauhi aku...one by one..then i lost my bestfreind disebabkan penjahat tersebut...Peringkat awal,hidup aku cam takde makna...ye lah,sapa tak malu beb..aku terpaksa menahan muka mengadap kawan2 n bos aku...tapi aku yakin,AKU TAK PERNAH BERSALAH..aku bersyukur sebab masa tu aku ada Allah yang selalu bersama aku..Series aku nak bagitau,masa kita rasa tertekan sangat dengan masalah,masa tu kita patut tahu,kita tak perlu berharap pada sesiapa lagi...sebab semuanya takkan ada di sisi kita.like me..aku menjalani hukuman atas kesalahan yang TIDAK PERNAH AKU LAKUKAN...Tapi alhamdulillah,berkat aku bersabar akhirnya aku berjaya membuktikan aku tidak bersalah....
Perit giler aku rasa...dengan memekakkan telinga ni,aku cuba belajar terima umpatan dan sindiran orang terhadap aku..dari situ aku cuba belajar supaya bersabar dan lebih sabar...kalau ikutkan hati aku,maunya aku hentam mereka yang umpatkan ku..macamlah aku tak dengar diorang hot bercerita pasal aku..tapi aku sabarrrrrrr ajew...kadang2 naik bosan pulok..sabar..sabar..sabar....tapi bersabar ini lebih besar ganjarannya...lebih bernilai dari BMW 7series...Alhamdulillah..walaupun aku berseorang di opis,tapi aku masih tidak kehilangan kawan2 yang lain..thanks a lot to Kak Linda,Kak Wan,Maslina,Miss Pebbie,Bro Iwan, and sapa2 yang turut bertanya kabar tentang diri aku walaupun sekadar untuk mendapatkan berita sensasi itu....Aku bersyukur kerana Allah telah menguji aku dengan ujian ini...kerana baru aku tau,siapa sebenarnya kawan dan siapa sebenarnya yang tidak layak menjadi kawan...Thank u to my hubby Mohammad Kamal Abdullah kerana memahami aku dengan sebenar2 pemahaman..walaupun kadang2 dia turut tergugat dengan fitnah tersebut...Aku yakin aku tidak akan mensia2kan kepercayaannya itu.
Anyway,aku sedih kalau cerita bab nih...banyak yang telah aku lalui.Pengalaman yang amat bermakna bagi aku....Ujian Allah berikan pada hambaNya adalah berbeza-beza..hari ni hari aku dan aku berjaya mengharunginya...mana tau esok hari orang lain pulok...yang penting berani kerana benar.

Saturday, January 16, 2010

Welcome 2010

Olla u'olls...i rasa belom lewat lagi i nak wish Selamat Tahun Baru 2010 dan Salam Maalhijrah buat semua. Diharap dengan hadirnya tahun baru kali ini akan memberikan sinar baru dan dapat mengompletekan azam korang yang lepas2 tu..heheheh!!anyway..welcome to 2010